HomeProjectenRTV West kiest Daletplus als newsroom systeem voor radio en televisieDemo aanvragen

RTV West kiest Dalet als newsroom systeem voor radio en televisie

RTV West heeft M&I Broadcast Services opdracht gegeven om een totaal geïntegreerde newsroom- omgeving en Media Asset Management systeem te leveren met Dalet. Deze opdracht is onderdeel van het project West Digitaal, waarbij Technicolor de system integrator en leverancier van FinalCut Pro is. De keuze voor het MAM-systeem van Dalet is de uitkomst van een veelomvattender tender, waarbij Dalet zowel qua functionaliteit als prijstechnisch als beste systeem uit de bus kwam.

Behalve de dagelijkse journalistieke redactie-werkzaamheden zal Dalet worden ingezet voor het monteren van tv-items, waarbij een integratie wordt gemaakt met FinalCut Pro d.m.v. Dalet Xtend. Ook zal de ingest van videomateriaal op de werkplekken en de Omneon videoserver aangestuurd worden vanuit Dalet. Projecten en clips zijn zowel in Dalet als in FinalCut Pro beschikbaar waardoor één productie-platform wordt gecreeerd. De nieuwsuitzendingen van RTV West zullen door middel van de Dalet playout-software op de Omneonserver worden afgespeeld. Met Interweb kunnen verslaggevers remote materiaal uploaden, shotselecties maken, video bekijken en downloaden.

Voor Omroep West speelt Dalet een cruciale rol, omdat het systeem in staat is de verschillende productiestromen binnen radio en televisie samen te smelten. Daardoor hebben journalisten van de verschillende afdelingen nog maar te maken met één centrale gebruikers-interface voor de productie en samenstelling van hun programma’s. De uiteindelijke configuratie bestaat uit 86 Dalet clients waarvan 15 voor videomontage, 5 ingestwerkplekken 20 Interweb clients en 5 Dalet Xtend clients op FinalCut Pro werkstations.